Cupa MEXIC- editia I

Cupa “Mexic” este o competiţie sportivă dedicată tuturor şcolilor generale care vor sa participe in programul “Si eu vreau sa fac sport!” initiat de Scoala Gimnaziala “Mexic” in colaborare cu Primaria Sectorului 3 si Excite Media. Competiţia se află la prima editie şi se adresează in principal instituţiilor de învăţământ din Bucuresti.
Cupa “Mexic” se desfasoara in cadrul Scolii Gimnaziale “Mexic” imputernicita ca organizatoare, avand ca partener Primaria Sectorului 3, Ambasada Mexicului la Bucuresti, ISMB si Federatiile Nationale de Volei si Fotbal. Urmăreşte revitalizarea mişcării sportive la nivel şcolar si constientizarea de catre parinti si copii a beneficiilor sportului ca mod de viata sanatos.
Principalul scop este marirea numarului de elevi ai scolii si infiintarea de clase cu program integrat sportiv, atat la nivel de gimnaziu, clasa a V a, cat si la nivel de invatamant primar, clasa I a.
Deasemenea, implicarea in promovarea unui stil de viata sanatos pentru copii prin practicarea sportului. Promovarea, favorizarea si realizarea activitatilor sportive astfel incat copiii sa fie atrasi in a practica mai mult sport (stil de viata sanatos).